11 de set. 2013

Intervenció de la Campanya a Encerclem la Caixa


Avui és un 11 de setembre en que hem passat de declarar que som una nació i tenim dret a decidir a donar-nos la mà per fer saber al món que estem disposades a anar més enllà fins aconseguir la independència.

Si avui nosaltres estem aquí és per que també volem la independència de la Caixa, dels bancs, de la tirania dels mercats i del deute, també de les 400 famílies i els privilegis d'uns pocs a costa del patiment de la majoria.

No volem la independència per que tot segueixi igual si no per donar-nos una oportunitat i construir una nova societat on les persones siguin més importants que el capital. I en aquesta societat no pot haver-hi ciutadans de primera i ciutadanes de segona

El primer dret a decidir que hem de fer valer és el dret de les dones. Som les dones qui hem de decidir sobre el nostre cos, la nostra sexualitat, el nostre amor, les nostres vides... ni jutges, ni metges, ni cures, ni polítics, si no nosaltres. Volem la independència d'aquestes lleis patriarcals que ens ofeguen.

Però ara tenim la oportunitat de lluita per aquesta societat que volem. Aquí, ara, JA.

Des que el govern del PP va accedir al poder ens amenaça amb una reforma de la Llei de Drets sexuals i reproductius aprovada el 2010, però ara va de debò. Ara ens la modificaran, aquest mes d'octubre, i és probable que ens trobem a una llei més restrictiva que la despenalització parcial aconseguida el 1985.

És per això que la Campanya pel Dret a l'Avortament Lliure i Gratuït convoquem una campanya internacional de rebuig a la reforma de la llei per fer-los saber que no consentirem cap pas enrere. Les dones sempre hem decidit i ho seguirem fent: sota la dictadura i en suposada democràcia, a la clandestinitat i amb la nova Llei, sense importar-nos la hipocresia amb que s'aborda la interrupció voluntària de l'embaràs. Nosaltres decidim i, si ens neguen la capacitat d’elecció, nosaltres desobeirem les lleis patriarcals que coarten la nostra llibertat i exigirem responsabilitats a les formacions i personalitats polítiques responsables d’aquesta involució.

Els milers de persones que han signat el manifest del Procés Constituent, i les que estem aquí, tenim l'oportunitat de demostrar que el que es diu al manifest no és només un paper amb unes lletres maques, si no que quan diem que defensem el dret a decidir de les dones ho diem de veritat. Que sortirem al carrer i que farem el necessari per aturar aquest greu atac a les dones.

Us convidem a treballar amb nosaltres i a participar en totes les mobilitzacions convocades durant els propers dies, i en especial a la manifestació del dia 28 de setembre, Dia Internacional per la Despenalització de l'Avortament.

La Història és nostra i l'escriuen els pobles però la nostra revolució serà feminista o no serà.