25 de set. 2013

Nota de Premsa: la Campanya demana al Govern un posicionament clar


 roda de premsa al departament de Salut
La Campanya demana al Govern i al Parlament un posicionament clar en defensa dels Drets Sexuals i Reproductius i el dret de les dones a decidir

Avui, amb motiu de la reunió de la Comissió Assessora en Drets Sexuals i Reproductius del Departament de Salut, la Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït ha presentat en roda de premsa la seva proposta política per la defensa dels Drets Sexuals i Reproductius (DsiR) a Catalunya.

En el marc de la campanya #SOSdretalpropicos, la Campanya ha elaborat una proposta de resolució que s’està treballant amb els grups polítics amb representació parlamentària. Aquesta proposta demana al Parlament de Catalunya i al Govern de Catalunya un compromís respecte: 

*El desplegament de la Llei de Drets Sexuals i Reproductius i d’Interrupció Voluntària de l’Embaràs tant pel que fa a l’accés als mitjans anticonceptius, a la implementació de l’educació sexual i afectiva i a la interrupció voluntària de l’embaràs. 

Recordem que, si volem treballar per la reducció del nombre d’avortaments (més de 20.000 a Catalunya el 2012), les úniques mesures efectives i respectuoses amb la vida són una educació sexual i afectiva igualitària i l’ús d’anticonceptius. Les mesures prohibicionistes, lluny de reduir el nombre d’avortaments, n’incrementen la mortalitat i la inseguretat dels i de les professionals i les dones.

*El blindatge de les garanties assolides en DSiR en aquests anys de democràcia i, especialment, amb la llei del 2010. Els drets de les dones no poden ser un territori de disputa d’interessos polítics.

*El desenvolupament d’una llei pròpia de DSiR, tal com permet l’Estatut d’Autonomia.

Des de la Campanya es recorda que només reconeixent les dones com a subjecte ètic i polític de ple dret es pot assolir una veritable democràcia.

Les dones tenen la capacitat d’emetre judicis propis davant els dilemes vitals i de posar en pràctica allò que consideren millor per a una vida digna i així ho han demostrat decidint sobre la seva maternitat arreu del món i sota diverses legislacions, fins i tot quan es posa en perill la pròpia vida.
Finalment, s’ha convocat a la ciutadania a manifestar-se el 28 de setembre, Dia Internacional per la Despenalització de l’Avortament. 

Hi ha convocada una manifestació a Barcelona que s’iniciarà a les 18h davant la seu de la Delegació del Govern, així com concentracions a les seus territorials de Delegació del Govern i a seus del PP de diverses ciutats.

Per a més informació: dretalpropicos@gmail.com

Campanya pel Dret a l’Avortament Lliure i Gratuït

@dretpropicos
sosdretalpropico.blogspot.com.es