#28S201528 SETEMBRE 2015
DIA INTERNACIONAL PER LA 
DESPENALITZACIÓ DE L’AVORTAMENT
LES DONES PARIM, LES DONES DECIDIM.
LES JOVES TAMBÉ. DESOBEÏM.


Cada 28 de setembre alcem les veus arreu del món pels drets sexuals i reproductius, posant en el centre el dret de les dones a decidir sobre el propi cos i a fer-ho de forma lliure i segura i, per tant, exigint la DESPENALITZACIÓ total de l'avortament voluntari arreu del món.
Avui, com ahir, donem resposta a l’ofensiva retrògrada, masclista i patriarcal, d'abast internacional, d’ingerència sobre la vida i els cossos de les dones. Refermem la nostra força, reivindiquem la nostra lluita!
Recordem, avui i aquí, que milers de dones moren al món per avortaments clandestins (47.000 a l’any segons l’OMS), que encara moltes dones són empresonades per decidir avortar, que a l'Estat Espanyol es nega l'atenció sanitària a dones embarassades sense "papers”. Milers de dones avortem cada any, dins i fora de la legalitat!
La mobilització feminista no desistirà: no defallirem fins garantir els drets i llibertats de les dones, sense ingerències ni passes enrere. Perquè la lluita continua. I recordem aquí totes les dones que arreu del món treballen per garantir els drets sexuals i reproductius: a Xile, a El Salvador, a Perú, a tota l’Amèrica Llatina...
Xile és un dels pocs països del món que encara penalitza tot tipus d’avortament. Encara que actualment es discuteix una reforma legal que només reconeixeria els tres supòsits més extrems –en la línia del projecte de Gallardón-, encara es posa en dubte incloure la violació com un supòsit de despenalització. Tot i que tenim una dona com a presidenta, els drets de les dones no són una prioritat i els drets sexuals i reproductius no són reconeguts.
El PP aquest setembre ha aconseguit que el Senat aprovi, només amb els vots del PP, una reforma de la llei de l’avortament que fa que les dones de 16 a 18 anys passin d'informar pares, mares o tutorants a necessitar del seu consentiment per a avortar.
L’Informe a Catalunya de la Generalitat de 2014 ens mostra alguns avenços positius en la disminució d'interrupcions voluntàries de l'embaràs, però també alguns elements que ens segueixen preocupant, com la vulnerabilitat de les dones joves i les dones de diversos orígens que no tenen un accés fàcil a la prestació sanitària per avortar ni la informació adequada a l’abast.


No ens cansarem d’exigir:
  • Educació afectiva i sexual a tots els nivells escolars
  • Mètodes anticonceptius gratuïts a l’abast de tothom
  • Salut sexual plaent per una vida plena
  • Avortament gratuït i garantit per la xarxa pública per a totes les dones (joves, sense papers...)

Defensem la lluita que any rere any han dut a terme les nostres avantpassades, defensem el camí cap a la despenalització total de l’avortament: les dones sabem quan, com i perquè avortem. No necessitem terminis, supòsits ni tuteles, sinó suport i acompanyament!
No tolerarem cap retrocés en el reconeixement de l'autodeterminació sobre els nostres cossos.


No oblidem, tampoc, les encausades arreu de l’Estat l amb processos judicials oberts arran de les seves accions en defensa del dret a decidir sobre el propi cos. Exigim la seva absolució!


Aquest 28 de Setembre refermem la nostra força, reivindiquem la nostra lluita! Candidatures que amenacen els drets de les dones, ni al Parlament, ni a l'Estat!


AQUEST 28 DE SETEMBRE TORNEM A SORTIR AL CARRER PER A DEFENSAR ELS DRETS SEXUALS I REPRODUCTIUS I LA DESPENALITZACIÓ DE L'AVORTAMENT!
A Barcelona, totes i tots, a la Flashmob pel dret al propi cos*.
19.00H, A PLAÇA SANT JAUME
(consulteu les convocatòries a d'altres municipis)
LES DONES DECIDIM, LA SOCIETAT RECOLZA I L’ESTAT GARANTEIX!
*************************************************

Recordeu l'èxit de l'any passat amb la Flashmob del 28s?? Aquí un recordatori: https://www.youtube.com/watch?v=81SXY0Nv8No
Aquest any no volem ser menys i repetim!!! S'acosta un altre 28 de Setembre, en el que no volem deixar de ser al carrer. Sí, sí, ja podeu treure la pols a les vostres perruques que el 28 S, a la Concentració de les 19h a pl. Sant Jaume, tornem a ballar pel Dret a Decidir! I necessitem que vingueu a ballar totes les que tingueu ganes de fer l'acció més festiva!!
Com que ja vam aconseguir que el Gallardon dimitís, no li volem dedicar més cançons i ballarem la versió euskera; només haurem de cantar "l'estribillo", que és molt fàcil d'aprendre:

"Derecho al aborto ¡ya!
Estamos hartas de esperar,
Aborto libre y gratuito
Fuera del código penal!


I aquí el tutorial del ball PERQUÈ US EL PUGUEU APRENDRE DURANT AQUESTS DIES!!  
https://www.youtube.com/watch?t=54&v=Gl967S9Q4C8

El dissabte 26 hem quedat a Ca la Dona, a les 18h, per fer un assaig!! Animeu-vos a venir!!

****************************************************************

Campanya pel Dret a l'Avortament
dretalpropicos@gmail.com